Dekorációk minden alkalomra

IndigoDecor

IndigoDecor

Hamarosan megszületünk!

2015. szeptember 24. - indigodecor

Ma már Magyarországon is egyre népszerűbbek a babaváró partik és én nagyon örülök, mert még egy ok az ünneplésre! Ilyenkor a születendő babákat és persze a mamákat ünnepeljük - akiknek egy ideig úgysem lesz lehetőségük partikra járni. (: Klasszikusan csak nőket szoktak meghívni, de egyre népszerűbbek a családosak, ahol mindenki együtt ünnepel.

Most egy olyan babaváró dekorációjához adok ötleteket, ahol két anyukát és két babát ünnepelhetünk és az egyik fiút, a másik lányt vár. (Vagy akár különböző nemű ikreket.) Nemrég egy ilyen babaváró dekorációjának elkészítésében segédkeztem, így egy része meg is valósult.

100_0343.jpg

A babavárók dekorációja legtöbbször a rózsaszín / babakék irányba megy el, mindenféle baba kiegészítővel (pelenkák, cumik, cumisüvegek). Én ezeket is mind szeretem, de most hagyományosabb színeket preferáltam. Mivel egy kisfiút és kislányt vártak az anyukák így a kék csíkos (kék-fehér csíkos) és piros pöttyös (piros alapon fehér pöttyös) mintát és kiegészítő színnek egy fáradt sárgát választottam. Motívumokban pedig a kék-fehér csíkos inget és a piros, pöttyös szoknyát vettem elő.

Minden dekoráció készítés nehézsége az alapanyagok színének harmóniába hozása. Ha talál az ember például egy szép piros színű szalvétát, akkor a szívószál a lufi vagy egyéb kellékek tuti olyan piros árnyalatokban vannak, amik nem illenek hozzá. Ezért érdemes először azt a dolgot kiválasztani amiből a legtöbbet kell venni (pl. papír) vagy azt, amit mindenképpen fel akarunk használni, de nincs nagy választék és ahhoz keresni a többit.

Meghívó

A meghívón szerepeljen egy kék csíkos kising és egy piros, pöttyös szoknya. Itt az is rákerülhet, hogy aki annak az anyukának a meghívottja aki lányt vár, az viseljen valami piros pöttyöset, aki a kisfiú anyukájának az kék csíkosat. Ebben az esetben nem ragaszkodnék a kézzel készített meghívóhoz, photoshop-pal lehet ügyeskedni vagy egy szép fotót készíteni és arra ráírni a meghívó szövegét.

Dekoráció

Ebben a dekorációban a leghasznosabb dolog a Dekorellában vásárolt dekortapaszok voltak. Ezt ragasztottam a buntingra, melyet kék (csíkos), piros (pöttyös) és sárga színekben készítettem el papírból. 


csikos_dekortapasz.jpgpiros-alapon-feher-pottyos-dekortapasz-300x300.jpg

 

Asztali dekorációra én hőlégballonokat készítettem (itt a leírás), de olcsó és szép megoldás a szélforgó, kerti partihoz most már ezt ajánlanám.:)

 

Ha van rá anyagi keret, legyen élővirág!

Szintén a lehetőségektől függ a terítő színe. Alapvetően a fehér is jó, de nagyon szép pöttyös és csíkos anyagokat lehet kapni, amiből asztali futót varrhatunk. Ma a trend, hogy ez nem hosszában van az asztalon, hanem keresztben több. Lehet két karosszéket, fotelt készíteni az anyukáknak, piros és kék párnával. 

100_0314.JPG

 Tálalás

Ha nincs lehetőség szép pöttyös és csíkos tányérokat, szívószálakat beszerezni, dobjuk fel azt, amink van. Kék és piros szívószálakra ragasszunk a dekortapaszt, így arra a vendégek neve is rákerülhet és nincs kavarodás a poharaknál.

Sima fehér tányérra szintén ragaszthatunk dekortapaszt (kifelé, mint egy virágszirom), de használhatunk kék szigetelő szalagot a csíkozáshoz és piros öntapadós matricából köröket vágunk és ezt is a tányérokra ragasztjuk. Az evőeszközre szintén kerülhet dekortapasz, de ma már lehet venni fa parti evőeszközöket és azokat aztán kedvünkre dekorálhatjuk.

Ennivalók

Ha nincs lehetőségünk cukrászdából rendelni, saját magunk is készíthetünk cupcake-t, tortát. Ebben az esetben az ételfesték és a dekorgyöngyök lesznek a barátaink! :)

Játékok

Szerintem a legaranyosabb szokás, hogy a babavárón meglehet tippelni a kis jövevény adatait. Itt például a nemét tudtuk, de a nevét nem és persze azt sem, hogy mikor születik.

dsc_0092.jpg

Most kis ingecskéket és szoknyákat vágtam ki papírból. Egyik oldalára a tippelő nevét lehetett felírni, a másik oldalon lehetett tippelni a baba nevére, a születés dátumára és időpontjára és a kicsi súlyára és hosszára. A ruhácskákat kis facsipesszel fölakasztgattam és aki tippelt (kvázi bepiszkolta a ruhát) az egy szennyes feliratú dobozba dobhatta a tippjeit. Általában az anyukák fel szoktak ajánlani valami nyereményt a legjobb tippelőnek, például az első képet a babáról.

Ezen kívül persze sok aranyos, közös játékot lehet csinálni, de ez az anyukáktól függ. Itt nem voltak játékok, inkább egy kötetlen, beszélgetős kerti partit szerettek volna.

Közös ajándék

Kedves szokás, hogy az összes vendég közösen is készít valamilyen ajándékot a babának. Most egy piros és egy kék pöttyös labdát írt alá mindenki (kék csíkosat nem találtam), amiket majd a kicsik kaphatnak meg.

100_0317.JPG

100_0321.JPG

Képek forrása és további inspirációk itt.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://indigodecor.blog.hu/api/trackback/id/tr917787014

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása